√ĀLTAL√ĀNOS SZERZ√ēD√ČSI FELT√ČTELEK

√ĀLTAL√ĀNOS SZERZŇźD√ČSI FELT√ČTELEK

 

A jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek (a tov√°bbiakban: √ĀSZF) a

 

(tov√°bbiakban mint Szolg√°ltat√≥), √°ltal √ľzemeltetett online t√°rskeresŇĎ √©s k√∂z√∂ss√©gi szolg√°ltat√°st ny√ļjt√≥ port√°lt (tov√°bbiakban mint Port√°l) ig√©nybe vevŇĎ Felhaszn√°l√≥k jogait √©s k√∂telezetts√©geit tartalmazza

 

1) SZERZŇźD√ČSES FOGALMAK √ČS MEGHAT√ĀROZ√ĀSOK

 

Felhasználó: bármely személy, aki a weboldalt böngészi

Felek: A Szolg√°ltat√≥ √©s Felhaszn√°l√≥ egy√ľttesen

Port√°l: A szolg√°ltat√≥ √°ltal √ľzemeltetett online t√°rskeresŇĎ √©s k√∂z√∂ss√©gi szolg√°ltat√°st ny√ļjt√≥ internetes fel√ľlet (honlap)

Tag: Minden természetes személy, aki regisztrálta magát a Portálon és aktív regisztrációval rendelkezik

 

2) √ĀLTAL√ĀNOS RENDELKEZ√ČSEK

Felhaszn√°l√≥, amennyiben bel√©p a Szolg√°ltat√≥ √°ltal √ľzemeltetett Port√°lra, vagy annak tartalm√°t b√°rmilyen m√≥don olvassa, az √ĀSZF-ben foglaltakat mag√°ra n√©zve k√∂telezŇĎnek ismeri el. Amennyiben a Felhaszn√°l√≥ nem fogadja el a felt√©teleket, nem jogosult a Port√°l tartalm√°nak megtekint√©s√©re.

A szolg√°ltat√°st szigor√ļan csak nagykor√ļ szem√©lyek, √∂nk√©ntes elhat√°roz√°suk alapj√°n vehetik ig√©nybe, bele√©rtve a Port√°l tartalm√°nak megtekint√©s√©t is.

A Felhaszn√°l√≥ r√°utal√≥ magatart√°ssal, az oldalra t√∂rt√©nŇĎ bel√©p√©s√©vel nyilatkozik arr√≥l, hogy saj√°t nemzeti joga szerint nagykor√ļ, elm√ļlt 18 √©ves (egyes orsz√°gokban 21 √©ves) √©s hogy az oldal l√°togat√°s√°t, az ott megjelen√≠tett erotikus tartalom b√∂ng√©sz√©s√©t √©s megtekint√©s√©t √°llampolg√°rs√°ga szerinti vagy tart√≥zkod√°si helye szerinti jogszab√°ly vagy elŇĎ√≠r√°s nem tiltja vagy korl√°tozza.

A Portál nem használható semmilyen törvénytelen, tisztességtelent, harmadik személy vagy a Portál számára kárt okozó tevékenységre.

A Port√°l t√°rhelyszolg√°ltat√°snak minŇĎs√ľl, melyben Tagok hirdet√©seit √©s profiljait kapcsolja a Szolg√°ltat√≥ √∂ssze az oldal l√°togat√≥ival, valamint a Tagok √°ltal elhelyezett egy√©b tartalmak √©s inform√°ci√≥k l√°togat√≥k sz√°m√°ra t√∂rt√©nŇĎ el√©r√©s√©t biztos√≠tja. A Szolg√°ltat√≥ csak a kommunik√°ci√≥s √©s hirdetŇĎi platformokat biztos√≠tja moder√°l√°ssal √©s adatv√©delemmel.

 

3) REGISZTR√ĀCI√ď

A Port√°l tartalma regisztr√°ci√≥ n√©lk√ľl is megtekinthetŇĎ, bizonyos funkci√≥k csak regisztr√°ci√≥val √©rhetŇĎ el Tagok sz√°m√°ra.

A Felhaszn√°l√≥ regisztr√°ci√≥ja sor√°n a megfelelŇĎ helyen megjel√∂lve megerŇĎs√≠ti, hogy jelen √ĀSZF, √©s a Adatkezel√©si t√°j√©koztat√≥ felt√©teleit megismerte √©s elfogadja, az adatkezel√©sekhez hozz√°j√°rul.

A Felhasználó a regisztráció után Taggá válik.

A Regisztráció díjmentes.

A Szolg√°ltat√≥t nem terheli semmilyen felelŇĎss√©g, ha a regisztr√°lt felhaszn√°l√≥ jelszav√°t elfelejti vagy azt m√°snak tov√°bb adja. A felhaszn√°l√≥ a Port√°l seg√≠ts√©g√©vel √ļj jelsz√≥t k√©rhet mag√°nak.

A Szolg√°ltat√≥t nem terheli semmilyen felelŇĎss√©g, ha a regisztr√°lt felhaszn√°l√≥ a regisztr√°ci√≥ sor√°n nem val√≥s vagy nem a saj√°t adataid adja meg.

 

Felhaszn√°l√≥ a regisztr√°ci√≥ sor√°n k√∂teles a saj√°t, val√≥di adatait megadni. A regisztr√°ci√≥ vagy felhaszn√°l√°s sor√°n megadott nem val√≥s, vagy m√°s szem√©lyhez k√∂thetŇĎ adatok eset√©n a l√©trej√∂vŇĎ szerzŇĎd√©s semmiss√© v√°lik. Szolg√°ltat√≥ kiz√°rja felelŇĎss√©g√©t, amennyiben Felhaszn√°l√≥ m√°s nev√©ben, m√°s szem√©ly adataival veszi ig√©nybe szolg√°ltat√°sokat.

A regisztráció csak valódi, a Felhasználó saját e-mail címével lehetséges.

A rendszer a regisztr√°ci√≥t k√∂vetŇĎen a Felhaszn√°l√≥ sz√°m√°ra automatikusan e-mail k√ľld, melyben l√©vŇĎ megerŇĎs√≠t√©si hivatkoz√°ssal v√©gleges√≠thetŇĎ a regisztr√°ci√≥. Amennyibben a megerŇĎs√≠t√©s nem t√∂rt√©nik meg 48 √≥r√°n bel√ľl, a rendszer t√∂rli a regisztr√°ci√≥t. MegerŇĎs√≠t√©s ut√°n a regisztr√°ci√≥ v√©glegess√© v√°lik, a Tag bel√©phet felhaszn√°l√≥i neve √©s jelszava seg√≠ts√©g√©vel.

Regisztr√°ci√≥t csak 18. √©let√©v√©t bet√∂ltŇĎ szem√©ly v√©gezheti el. A szolg√°ltat√≥t az Eur√≥pai Uni√≥ √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendeletet ( 2016/679.sz√°m√ļ¬† Rendelt )- GDPR ‚Äď 9. cikke szerinti¬† k√ľl√∂nleges adatot nem kezel regisztr√°ci√≥n√°l, kiv√©ve azon Tagok eset√©n, akik a k√©sŇĎbbiekben hirdet√©st is feladnak (l√°tsd hirdet√©seket szab√°lyz√≥ √ĀSZF pontok)

Regisztr√°ci√≥t csak cselekvŇĎk√©pes (cselekvŇĎk√©pess√©get korl√°toz√≥ gondoks√°g alatt nem √°ll√≥), √ľgyei vitel√©ben nem korl√°tozott szem√©ly v√©gezhet.

A Regisztr√°ci√≥ automatikusan megszŇĪnik/t√∂rlŇĎdik az utols√≥ bejelentkez√©stŇĎl sz√°m√≠tott 24 h√≥nap ut√°n.

Amennyiben a Tag jelen √ĀSZF-t megs√©rti, a Szolg√°ltat√≥ jogosult a Regisztr√°ci√≥ t√∂rl√©s√©re, korl√°toz√°s√°ra vagy ideiglenes felf√ľggeszt√©s√©re.

 

 

4) FELHASZN√ĀL√ďK √ĀLTAL ELHELYEZETT TARTALOM √ČS KIK√ĖT√ČSEK

Jelen szab√°lyok √©rv√©nyesek minden a felhaszn√°l√≥k (Tagok) √°ltal felt√∂lt√∂tt tartalomra (bele√©rtve sz√∂veges, k√©pi, vide√≥, hyper hivatkoz√°s(link) √©s m√°s egy√©b tartalmat) ‚Äď ezen tartalmak a k√∂vetkezŇĎkben ‚Äěfelhaszn√°l√≥i tartalom‚ÄĚ.

Jelen √ĀSZF-ben foglaltak alapj√°n a Tagok felelnek az √°ltaluk k√∂zz√©tett inform√°ci√≥√©rt. Nem val√≥di, valamint jogs√©rtŇĎ adatok k√∂zz√©t√©tele az √ĀSZF azonnali hat√°ly√ļ felmond√°s√°t √©s a Tag kitilt√°s√°t, korl√°toz√°s√°t, felf√ľggeszt√©s√©t vagy t√∂rl√©s√©t vonja maga ut√°n.

Felh√≠vjuk a Felhaszn√°l√≥ figyelm√©t, hogy a Szolg√°ltat√≥ csak korl√°tozottan tudja ellenŇĎrizni a minŇĎs√©get, kompatibilit√°st vagy a Tagok √©s Felhaszn√°l√≥k biztons√°g√°t, tov√°bb√° b√°rmely, a Port√°lon k√∂zz√©tett felhaszn√°l√≥i tartalom igazs√°gtartalm√°t, pontoss√°g√°t vagy teljess√©g√©t. A Szolg√°ltat√≥ nem minden esetben vizsg√°lja fel√ľl a Port√°lon elhelyezett felhaszn√°l√≥i tartalmakat, annak tudat√°ban k√∂ti meg a Felhaszn√°l√≥ a jelen √ĀSZF-t, hogy a Tagokra vonatkoz√≥ jelen √ĀSZF-ben r√∂gz√≠tett felt√©telekben tal√°lhat√≥ tilalmak ellen√©re pontatlan vagy megt√©vesztŇĎ lehet.

A Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get a Port√°lon megjelenŇĎ f√©nyk√©p √©s a hirdetŇĎ t√©nyleges kin√©zete miatti k√ľl√∂nb√∂zŇĎs√©g miatt. A Szolg√°ltat√≥ igyekszik kiszŇĪrni a nem a hirdetŇĎket √°br√°zol√≥ f√©nyk√©peket, ennek ellen√©re a¬† felhaszn√°l√≥i tartalmakban, kifejezett m√©rt√©kben a¬† Hirdet√©sekben megjelen√≠tett k√©pek elt√©rhetnek a val√≥s√°gost√≥l, illusztr√°ci√≥k√©nt szerepelhetnek.

A Tagok a szem√©lyes adatai megad√°s√°val (hirdet√©s, f√≥rum haszn√°lat, stb) hozz√°j√°rul azok kezel√©s√©hez, melyek k√∂z√∂tt saj√°t elhat√°roz√°s√°ban oszt meg egyedi vagy k√ľl√∂nleges adatokat. Az oldalon nem v√©gz√ľnk profiloz√°st, az adatokat nem haszn√°ljuk fel az adatv√©delmi t√°j√©koztat√°son k√≠v√ľli c√©lokra, de mivel az oldal nyilv√°nos, kifejezetten felh√≠vjuk a hirdetŇĎk figyelm√©t adataikkal m√°sok vissza√©lhetnek, √≠gy fokozattan √ľgyeljenek milyen adatot √©s inform√°ci√≥t osztanak meg magukr√≥l.

A Port√°lon tal√°lhat√≥ f√©nyk√©peket a hirdetŇĎ Tag t√∂lti fel, √≠gy kiz√°r√≥lag a Tag felelŇĎs a k√∂zz√© tett fot√≥k√©rt, annak val√≥dis√°gai√©rt √©s jog√°√©rt, ill. a hozz√°juk tartoz√≥ sz√∂veg tartam√°√©rt.

Nem t√∂lthetŇĎ fel olyan fot√≥ a Port√°lra melyen sz√∂veg, log√≥, telefonsz√°m, e-mail c√≠m vagy egy√©b el√©rhetŇĎs√©g l√°that√≥, valamint hirdet√©sek eset√©n olyan, mely nem a hirdetŇĎt √°br√°zolja. Ezen fot√≥kat figyelmeztet√©s n√©lk√ľl t√∂r√∂lj√ľk.

Minden Felhaszn√°l√≥ saj√°t felelŇĎs√©g√©re √©s saj√°t elhat√°roz√°s√°b√≥l, a Szolg√°ltat√≥ tudta √©s beleegyez√©se, ir√°ny√≠t√°s vagy belesz√≥l√°sa n√©lk√ľl l√©tes√≠thet szem√©lyes kapcsolatot a hirdetŇĎkkel vagy m√°s Tagokkal, azonban a Szolg√°ltat√≥ a biztons√°got erŇĎs√≠tve szeretn√© kiszŇĪrni a Port√°lr√≥l a nem val√≥s hirdet√©seket √©s egy√©b felhaszn√°l√≥i tartalmakat, melybe a Felhaszn√°l√≥t bevonja.

A Tag nemzetk√∂zi, visszavonhatatlan, nem kiz√°r√≥lagos, jogd√≠j mentes jogot biztos√≠t a Port√°lt √ľzemeltetŇĎ sz√°m√°ra, hogy a felhaszn√°l√≥i tartalmakat reproduk√°lj√°k, publik√°lj√°k, leford√≠ts√°k √©s √©rt√©kes√≠ts√©k.

A Tag garantálja, hogy a felhasználói tartalom megfelel jelen feltételeknek.

A felhaszn√°l√≥i tartalom nem lehet illeg√°lis, vagy jogellenes, nem s√©rtheti harmadik f√©l t√∂rv√©nyes jogait, illetve nem adhat okot jogi l√©p√©sek megt√©tel√©re a Port√°lon vagy a tartalom felt√∂ltŇĎje, mint harmadik szem√©ly ellen.

Felhaszn√°l√≥nak lehetŇĎs√©ge van ahhoz, hogy az √úgyf√©lszolg√°ton bejelent√©st tegyen a Szolg√°ltat√≥nak, ha egy hirdet√©s hamis, pl. nem azonos a meghirdetett k√©ppel.

A szolg√°ltat√≥ fenntartja a jogot, hogy b√°rmikor m√≥dos√≠tsa, szerkessze vagy t√∂r√∂lje a felhaszn√°l√≥i tartalmakat, legyen az a szerverein t√°rolva, vagy l√°that√≥ a Port√°lon, amennyiben az s√©rtŇĎ m√°sokra n√©zve, ha minŇĎs√©ge, tartalma, st√≠lusa nem felel meg a weboldal szellemis√©g√©nek, n√≠v√≥j√°nak, vagy a tartalmat felt√∂ltŇĎ megs√©rtette az √ĀSZF-ben foglaltakat.

5) TILTOTT TEV√ČKENYS√ČGEK FELHASZN√ĀL√ďK √ČS TAGOK SZ√ĀM√ĀRA

 

 

6) APR√ď HIRDET√ČS FELAD√ĀS

A Tagoknak a Szolg√°ltat√≥ lehetŇĎs√©get biztos√≠t apr√≥hirdet√©s elhelyez√©s√©re (felad√°s√°ra) a Port√°lon.

 

Az Apr√≥hirdet√©s, annak jelleg√©tŇĎl f√ľggŇĎen lehet d√≠jmentes vagy d√≠jk√∂teles. ElsŇĎdleges szab√°lynak tekinthetŇĎ, hogy az apr√≥hirdet√©st a Szolg√°ltat√≥ marketing tev√©kenys√©ge √©rdek√©ben d√≠jmentesen enged√©lyezi a Tagok sz√°m√°ra. Amennyiben a d√≠jmentess√©g korl√°toz√≥dna vagy megszŇĪnne, azt a Szolg√°ltat√≥ a Tag sz√°m√°ra m√©g a hirdet√©s felad√°sa elŇĎtt kiemelten t√°j√©koztatja. (tov√°bbiakban l√°tsd d√≠jmentes szolg√°ltat√°sok megszŇĪn√©se pontot)

A Tagnak lehetŇĎs√©ge van a feladott apr√≥hirdet√©s d√≠jk√∂teles kiemel√©s√©t k√©rni. A kiemel√©s sor√°n az apr√≥hirdet√©s a ki nem emelet apr√≥hirdet√©sek el√© ker√ľl list√°z√°skor √©s a hozz√° felt√∂lt√∂tt k√©p jobb minŇĎs√©gben jelenik meg, valamint a Felhaszn√°l√≥k sz√°m√°ra nagy√≠that√≥v√° v√°lik.

 

6) ADATLAPOS HIRDET√ČS FELAD√ĀS

A Tagoknak a Szolg√°ltat√≥ lehetŇĎs√©get biztos√≠t Adatlapos hirdet√©s (‚Äěf√©nyk√©pes hirdet√©s‚ÄĚ) elhelyez√©s√©re (felad√°s√°ra) a Port√°lon.

 

 

 

 

7) D√ćJMENTES SZOLG√ĀLTAT√ĀSOK MEGSZŇįN√ČSE

 

A Szolg√°ltat√≥ jogosult kor√°bban meghirdetett d√≠jmentes szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°st, b√°rmikor, egyoldal√ļan megsz√ľntetni, vagy csak ellenszolg√°ltat√°s ellen√©ben biztos√≠tani. A szolg√°ltat√°st m√°r haszn√°l√≥ Tag sz√°m√°ra egy adott esetben bevezetett d√≠jk√∂teless√©g megfizet√©se nem k√∂telezŇĎ, de a Szolg√°ltat√≥ saj√°t m√©rlegel√©se alapj√°n megsz√ľntetheti vagy felf√ľggesztheti a Tag sz√°m√°ra az adott szolg√°ltat√°st.

 

8) SZELLEMI TULAJDON

A Szolg√°ltat√≥ √°ltal √ľzemeltetett Port√°l tartalma, grafikai elemei n√©v √©s az oldal egy√©b elemei a Szolg√°ltat√≥ tulajdon√°ban √°llnak, melyek nemzetk√∂zi jogv√©delem alatt √°llnak.

Tilos:

 

9) FizetŇĎs szolg√°ltat√°sok ellen√©rt√©k√©nek visszat√©r√≠t√©se

Amennyiben a Tag megs√©rti jelen √ĀSZF-t, a szolg√°ltat√≥fel√© nem k√©rv√©nyezheti a megfizetett szolg√°ltat√°si d√≠jak visszat√©r√≠t√©s√©t.

Amennyiben a megfizetett szolg√°ltat√°s a Szolg√°ltat√≥ hib√°j√°b√≥l nem teljes√ľl, a Tag jogosult az √°ltala megfizetett szolg√°ltat√°si d√≠j visszaig√©nyl√©s√©re vagy j√≥v√°√≠r√°s√°ra. A kifizet√©s csak banki √°tutal√°s √ļtj√°n teljes√≠ti a Szolg√°ltat√≥.

 

10) √ĀSZF M√ďDOS√ćT√ĀSA

A Szolg√°ltat√≥ jogosult egyoldal√ļan m√≥dos√≠tani az √ĀSZF-et. A m√≥dos√≠t√°sokat a Szolg√°ltat√≥ azok hat√°lyba l√©p√©se elŇĎtt a Port√°lon k√∂zz√© teszi. Felhaszn√°l√≥k a Port√°l haszn√°lat√°val elfogadj√°k, hogy r√°juk n√©zve a Port√°l haszn√°lat√°val kapcsolatos valamennyi szab√°lyoz√°s automatikusan √©rv√©nyes.

11) ADATKEZEL√ČS

A Port√°l adatv√©delmi √©s adatkezel√©si t√°j√©koztat√≥ja a AZ EUR√ďPAI PARLAMENT √ČS A TAN√ĀCS (EU) 2016/679 sz√°m√ļ (2016. √°prilis 27.) rendelet√©nek (GDPR).

 

12) A SZOLG√ĀLTAT√ď FELELŇźSS√ČG√ČNEK KIZ√ĀR√ĀSA

A szolg√°ltat√≥ kiz√°rja felelŇĎss√©g√©t a szolg√°ltat√°s keret√©ben megjelen√≠tett inform√°ci√≥k vagy anyagok hiteless√©ge, tartalma, teljess√©ge, jogszerŇĪs√©ge, megb√≠zhat√≥s√°ga, mŇĪk√∂dŇĎk√©pess√©ge vagy rendelkez√©sre √°ll√°sa vonatkoz√°s√°ban. A szolg√°ltat√≥ kiz√°r b√°rmely √©s minden felelŇĎss√©get a felhaszn√°l√≥k √°ltal tan√ļs√≠tott magatart√°s√©rt.

 

 

13) A SZOLG√ĀLTAT√ď √ĀLTAL IG√ČNYBEVETT M√ĀS SZOLG√ĀLTAT√ďK

Magyarorsz√°gi emeltd√≠jas SMS fizet√©si partner√ľnk

Netfizet√©s.hu Kft, 1137 Budapest Pozsonyi √ļt 10.

Ügyfélszolgálat: +36 70-297-23-57, info@netfizetes.hu, www.netfizetes.hu

 

Bankk√°rtya fizet√©si partner√ľnk:

PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxemburg

 

Tárhelyszolgáltató:

A Szolg√°ltat√≥ saj√°t maga √ľzemelteti a Port√°l kiszolg√°l√°s√°hoz haszn√°lt szervereket.

 

14) AZ √ĀSZF MAGYARORSZ√ĀGRA VONATKOZ√ď K√úL√ĖNLEGES RENDELKEZ√ČSEI,¬† FELT√ČTELEI √ČS T√ĀJ√ČKOZTAT√ĀSOK

¬†A Szolg√°ltat√≥ √°ltal √ľzemeltetett Port√°l adatv√©delmi √©s adatkezel√©si t√°j√©koztat√≥ja a megfelel az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©ny; az egy√©nek v√©delm√©rŇĎl a szem√©lyes adatok g√©pi feldolgoz√°sa sor√°n az Egyezm√©ny kihirdet√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ 1998. √©vi VI. t√∂rv√©ny; az elektronikus h√≠rk√∂zl√©srŇĎl sz√≥l√≥ 2003. √©vi C. t√∂rv√©ny; az elektronikus kereskedelemrŇĎl sz√≥l√≥ 2001. √©vi CVIII. t√∂rv√©ny elŇĎ√≠r√°sainak.

A jelen √ĀSZF √°ltal nem szab√°lyozott k√©rd√©sekre, valamint jelen √ĀSZF √©rtelmez√©s√©re a magyar jog az ir√°nyad√≥, k√ľl√∂n√∂s tekintettel a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny (‚ÄěPtk.‚ÄĚ) √©s az elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sok, az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok egyes k√©rd√©seirŇĎl sz√≥l√≥ 2001. √©vi CVIII. (Elker. tv.) t√∂rv√©ny, valamint a fogyaszt√≥ √©s a v√°llalkoz√°s k√∂z√∂tti szerzŇĎd√©sek r√©szletes szab√°lyair√≥l sz√≥l√≥ 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkoz√≥ rendelkez√©seire. A vonatkoz√≥ jogszab√°lyok k√∂telezŇĎ rendelkez√©sei a felekre k√ľl√∂n kik√∂t√©s n√©lk√ľl is ir√°nyad√≥k.

A weboldal szolg√°ltat√°sa a 2001 √©vi CVIII. T√∂rv√©ny 2.¬ß lc pontja szerint t√°rhelyszolg√°ltat√°snak minŇĎs√ľl.

A panaszkezel√©s sor√°n a Felhaszn√°l√≥ √°ltal beny√ļjtott adatokat az inform√°ci√≥s √©s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen kezelj√ľk.

Amennyiben a beny√ļjtott panasz teljesen vagy r√©szlegesen elutas√≠t√°sra ker√ľl, vagy a panasz kivizsg√°l√°s√°ra fent megszabott hat√°ridŇĎ eredm√©nytelen√ľl eltelt, √ļgy az al√°bbi hat√≥s√°gokhoz √©s test√ľlethez fordulhat:

A fogyaszt√≥k 2017. janu√°r 1-tŇĎl panaszaikkal a ter√ľletileg illet√©kes j√°r√°si hivatalokhoz fordulhatnak. El√©rhetŇĎs√©geket itt tal√°lhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/

A b√©k√©ltetŇĎ test√ľlet hat√°sk√∂r√©be tartozik a fogyaszt√≥ √©s a v√°llalkoz√°s k√∂z√∂tti, a term√©k minŇĎs√©g√©vel, biztons√°goss√°g√°val, a term√©kfelelŇĎss√©gi szab√°lyok alkalmaz√°s√°val, a szolg√°ltat√°s minŇĎs√©g√©vel, tov√°bb√° a felek k√∂z√∂tti szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©vel √©s teljes√≠t√©s√©vel kapcsolatos vit√°s √ľgy (fogyaszt√≥i jogvita) b√≠r√≥s√°gi elj√°r√°son k√≠v√ľli rendez√©se. E c√©lb√≥l a b√©k√©ltetŇĎ test√ľlet megk√≠s√©rli a felek k√∂z√∂tti egyezs√©g l√©trehoz√°s√°t, ennek eredm√©nytelens√©ge eset√©n pedig az √ľgyben d√∂nt√©st hoz a fogyaszt√≥i jogok egyszerŇĪ, gyors, hat√©kony √©s k√∂lts√©gk√≠m√©lŇĎ √©rv√©nyes√≠t√©s√©nek biztos√≠t√°sa √©rdek√©ben. A magyarorsz√°gi b√©k√©ltetŇĎ test√ľletek list√°j√°t itt tal√°lja: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

 

Online ad√°sv√©teli vagy online szolg√°ltat√°si szerzŇĎd√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ hat√°ron √°tny√ļl√≥ fogyaszt√≥i jogvita eset√©n az elj√°r√°sra kiz√°r√≥lag a fŇĎv√°rosi kereskedelmi √©s iparkamara mellett mŇĪk√∂dŇĎ b√©k√©ltetŇĎ test√ľlet illet√©kes.

A b√©k√©ltetŇĎ test√ľlet a fogyaszt√≥ vagy a v√°llalkoz√°s k√©r√©s√©re tan√°csot ad a fogyaszt√≥t megilletŇĎ jogokkal √©s a fogyaszt√≥t terhelŇĎ k√∂telezetts√©gekkel kapcsolatban. A b√©k√©ltetŇĎ test√ľlet a megyei (fŇĎv√°rosi) kereskedelmi √©s iparkamar√°k mellett mŇĪk√∂dŇĎ f√ľggetlen test√ľlet. A Szolg√°ltat√≥ sz√©khelye szerint illet√©kes b√©k√©ltetŇĎ test√ľlet neve: Budapesti B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet, sz√©khelye: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310., levelez√©si c√≠m: 1253 Budapest, Pf.: 10.

 

A Fogyaszt√≥ panasza eset√©n ig√©nybe veheti az Uni√≥s online vitarendez√©si platformot. A platform ig√©nybe v√©tele egy egyszerŇĪ regisztr√°ci√≥t ig√©nyel az Eur√≥pai Bizotts√°g rendszer√©ben, ide kattintva. Ezt k√∂vetŇĎen pedig bejelentkez√©s ut√°n ny√ļjthatja be panasz√°t a fogyaszt√≥ az online honlapon kereszt√ľl, amelynek c√≠me: http://ec.europa.eu/odr

 

√Črv√©nyes: 2020.02.26-t√≥l